Ske boller


Dette er bollerne du sætter over aftenen før – de skal IKKE æltes, de passer sig selv. Du sætter skebollerne på pladen tidligt om morgenen og putter dem direkte i en kold ovn – de bager mens du morgenbader!

Det kan da ikke være nemmere?

 

Skeboller

Skeboller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 g gær
1 spsk salt
1/2 ltr koldt vand
625 g mel
(bland efter behag – en rigtig god blanding er 125 g rugmel og 500 g hvedemel)

Smuldr gæren i en 5 liters skål eller gryde – tilsæt salt og vand og rør lidt rundt.
Tilsæt alt melet og rør til melet er vådt.
Stil til hævning i stuetemperatur i 8-12 timer.

Skrab dejen ned af skålens sider og rør den let rundt.

Brug 2 skeer til at sætte dejen på bagepapir som boller.

Skebollerne sættes i en kold ovn og hæver mens den varmer op til 200 °

Skeboller bages i ca 30 minutter. (incl opvarmningstid for ovnen)

 

Perfekte som morgenboller – de passer sig selv, mens man tager sit brusebad og te/kaffen brygges!