Brogede nøddekager


Brogede nøddekager er perfekte til at skabe julestemning når man sidder sammen med børnene og pynter løs.

Brogede nøddekager med pynt

Brogede nøddekager med pynt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

500 g hvedemel

2 tsk bagepulver

2 æg

200 g sukker

2 spsk vanillesukker

reven skal af 1 citron

250 g smør

75 g valnøddekerner

75 g hasselnøddekerner

1/2 tsk kanel

1/2 tsk ingefær

1/2 tsk nelliker

1/2 tsk kardemomme

 

Flormelis, frugtfarve og div krymmel til pynt.

 

Bland mel med bagepulver og smuldr smørret heri.

Æg, sukker, vanillesukker og citronskal røres i.

Hak nødderne fint og vend dem i dejen sammen med krydderierne.

Lad dejen hvile en lille halv time i køleskab.

Rul dejen tynd ud på et melet bord og stik kagerne ud i forskellige faconer.

Sæt dem på bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca 12 minutter.

Lad dem køle af før de pyntes med glasur og krymmel.

Lad glasuren tørre godt inden kagerne puttes i tætsluttende kagedåser.